Ceasul de rugăciune 09.04.2020

Hristos s-a născut,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește pe Sf. Mc. Eupsihie din Cezareea; Sf. Mc. Vadim arhim.

Cu ajutorul lui Dumnezeu ne unim iarăși în seara noastră de rugăciune. De data acesta,  va o fi seară de mulțumire. Îl vom lua ca mijlocitor înaintea lui Dumnezeu pe Sfântul Ierarh Clinic de la Cernica, a cărui pomenire o săvărșim Sâmbăta aceasta.

Acatistul Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica, Episcopul Râmnicului

Să-i mulțumim Sfintei Treimi pentru toată iubirea revărsată către noi în diferite chipuri, secundă de secundă. Toată creația lui Dumnezeu stă ca mărturie de iubire către umanitate. Să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ajutorul văzut și nevăzut, pentru cele știute și pentru cele neștiute.

Să-i mulțumim Domnului că trăim și că ne-a pregătit tuturor loc în veșnicie. Să-i mulțumim pentru jertfa sa pe Cruce, pentru Înviere, și pentru toată lucrarea de mântuire pe care a săvârșit-o în lume.  Să-i mulțumim pentru Sfânta Euharistie, pentru Trupul și Sângele Domnului care ne vindecă de păcate și ne luminează. Să-i mulțumim că suntem făpturi așa de minunate! Să-i mulțumim că tânjim să iubim și să fim iubiți!

Să-i mulțumim că ne-a dăruit chipul Său și semănăm așa de mult cu El, încât întreaga Creație ne recunoaște că fii de Împărat. Să-i mulțumim că nu ne mulțumim cu nimic din cele materiale și mereu sufletul nostru vrea ceva, vrea mai mult, și mai mult și nu se oprește până nu va obține totul… Dar Totul e numai El, Dumnezeu cel infinit, nevăzut, necuprins, negândit, același fiind și pururea fiind.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!