E PĂCAT SĂ FAC DRAGOSTE ÎNAINTE DE CĂSĂTORIE?

Pentru că astăzi relaţiile intime înainte de căsătorie sunt aşa de răspândite şi aşa de mediatizate, încât nu mai par de mult un păcat, vreau să revenim cu câteva consecinţe grave ale acestor relaţii pe termen scurt, dar şi pe termen mai îndepărtat:

1. În primul rând dragostea înaintea căsătoriei e un păcat, şi păcatul afectează mereu pe toată lumea, direct sau indirect, pentru că-L exclude pe Dumnezeu, şi unde nu te ajută Dumnezeu e mare chin şi suferinţă şi nimic nu merge bine.

2. În al doilea rând îl face pe un băiat să căute numai asta la o fată, să se culce cu ea şi plictisindu-se de ea, va căuta pe altcineva. E ca şi cum ar consuma o ciocolata, fără să-l intereseze de sentimente, de urmările relaţiilor intime…pur și simplu pleacă şi gata.

3. Relaţiile intime înainte de căsătorie de multe ori se sfârşesc prin avorturi foarte multe, prin ucideri animalice de copii, pentru că nimeni nu-şi asumă responsabilitatea creşterii unui copil, iar la vârsta lor tinerii nu înţeleg prea bine marea taină şi bucurie de a avea un copil.

4. Dacă acceptăm să facem „dragoste” înainte de căsătorie, cât de înainte să fie ? La 20 de ani ? la 18 ani ? sau la 15 ? Mai nou acum se dau anticoncepţionale gratuite pentru fetiţele de 14 ani… iar un băiat de 11 ani este tată tot în Anglia… Ce nebunie ! Unde e limita ?

La 18 ani e simplu de zis că dragostea înainte de căsătorie nu e păcat dar la 25-30 de ani când ai  o fetiţă sau un băieţel nu mai eşti aşa sigur, începi să te gândeşti că la 13-14 ani fetiţa ta e doar un copilaş…. începi să te gândeşti că ai vrea ca ea să nu ajungă în mâinile oricui…

5. Dragostea înainte de căsătorie duce la situaţii în care viitorul soţ sau viitoarea soţie să fi avut 5-6 parteneri până atunci, ceea ce va dăuna cu siguranţă viitoarei familii, şi va naşte discuţii, dar va duce şi la probleme medicale uneori grave.

6. Dragostea trupească dintre soți, este de multe ori confundată mai ales în rândul tinerilor, cu o nevoie fiziologică precum foamea, dormitul…etc. Părintele Arsenie Boca spunea cu tristete că atunci când oamenii nu vor mai crede în taina căsătoriei atunci se vor asemăna cu animalele. Acele zile din păcate au și venit. Unirea trupească dintre soți este în mod natural precedată și dependentă de unirea sufletească prin taina cununiei. Atunci când ne interpunem acestei rânduieli atât de armonioase lasată de Dumnezeu, mai devreme sau mai târziu vom simți și consecințele.

7. Relaţiile intime în afara căsătoriei îi afectează inclusiv pe cei din jurul nostru prin efectul de domino, făcându-i pe tinerii care nu au prieten(ă) să fie complexaţi deşi nu sunt cu nimic inferiori. Îi fac să caute să arate mai bine, să facă tot posibilul numai ca să fie în rând cu ceilalţi. Mai pe scurt relaţiile intime înainte de căsătorie au dat naştere la o adevărată industrie care aduce foarte mulţi bani (haine provocatoare, cosmetice, săli de înfrumuseţare pentru cultul trupului etc… ) totul ca să fii atrăgătoare şi frumoasă, sau chipeş şi arătos.

8. Dragostea înaintea căsătoriei poziţionează relaţiile intime în cadrul plăcerilor de societate, a distracţiilor comune, ca şi biliardul, ieşitul în oraş, mersul la film, etc deşi acest cadru era mereu în intimitatea familiei şi în perspectiva veşniciei.

Problema este aşa de gravă şi aşa mult rău porneşte din ea, încât subiectul e inepuizabil…

Vă spun sincer, ne-a miluit Dumnezeu pe mine şi pe soţia mea să ne ferim de păcatul acesta, şi pentru asta mare ajutor am avut de la El, şi multe bucurii. Şi mereu mereu suntem în mâinile Lui şi niciodată n-am suferit, n-am avut probleme mari, ci mereu a fost de-a dreapta noastră şi nu ne-a lăsat.

Dacă aş avea iar 15 ani aş face la fel pentru că am trăit marea minune a vieţii noastre, ascultând de Domnul. Am văzut ce face dragostea înainte de căsătorie într-un cuplu, niciodată n-aduce ceva bun, ci doar o plăcere trupească şi foarte multe probleme din toate părţile. Azi sunt sigur prin experienţele pe care le-am văzut, prin oamenii pe care i-am întâlnit şi prin tot ce am auzit, că dragostea înaintea căsătoriei este o „boală” care aduce şi mai multe „boli”.

În schimb i-am văzut atât de bucuroşi şi de liniştiţi pe tinerii care s-au ferit de păcatul acesta, atât de plini de speranţă, atât de liniştiţi încât se vede că păcatul aduce moartea, iar împlinirea voii lui Dumnezeu aduce mereu lumină şi bucurie, şi face ca totul în viaţă să-ţi meargă numai spre bine.

Claudiu Bălan