ÎNTREBĂRI INCOMODE

       Dacă ai bate pe un ateu cu dovezile ca pisălogul în piuliţă şi tot nu vei desface pe nebun de la nebunia sa.”… asa ne spune iubitul nostru parinte Arsenie Boca. Oricâte dovezi ne arată creația, ateul tot în orbirea minții sale șade. Oricâte argumente, surse istorice și marturii vei prezenta unui ateu, tot ca unei pietre vei vorbi. Dar ateul de astăzi, fiindu-i mintea afumată și înfumurată de știința evoluționistă și multă parere de sine, întreabă sec: „Dacă toate sunt făcute de Dumnezeu, atunci pe Dumnezeu cine L-a făcut?”. Acest mod perfid de a vedea lucrurile a omului modern, a omului materializat pâna în străfundul ființei, se datorează faptului că a fost învatat să creadă că poate cuprinde necuprinsul cu mintea sa, a fost învațat că totul poate fi văzut și pus sub microscop, că taina poate fi măsurată, că sufletul poate fi disecat și radiografiat, că gândul ar putea fi pozat, și că tot ceea ce exista, văzut sau nevăzut, ar încapea în mintea lui îngustă. Totuși, ca să nu lungim vorba, mai bine vedem ce ne spune Sfânta Scriptură, ce ne spun sfinții și înțeleptii despre Dumnezeu, că poate poate, se mai încumetă cineva să nu mai umble în întunericul propriei minți.

                                    DE CE ATÂTEA EXPLICAȚII?

     Este de datoria noastra sa facem acest lucru. Altfel ce facem? Asteptam sa strige pietrele ca viata nu este o intamplare?
Exemplul personal este cel care schimba mentalitati, dar pana a ajunge acolo, mai este si lupta cuvantului pentru adevar.
Pe langa Wurmbrand mai exista si sfintii inchisorilor: Valeriu Gafencu, Costeche Oprisan, pr. Ghe. Calciu, pr. Daniil Sandu Tudor si multi multi altii care au luptat impotriva ateismului comunist atat prin cuvant cat si prin fapta. Sa le urmam exemplul.

Dumnezeu mai presus de minte fiind, cunoaste incurcaturile mintii noastre si atunci pune cuvand de zidire in gurile oamenilor ca sa-l poata urca pe fiecare dintre noi de acolo de unde este (ca perceptie, ca dragoste, ca virtute). Un ateu are nevoie si de exemplul practic dar si de cuvant care sa-i deschida ochii. Totul este ca in adancul inimii lui sa aibe acea cautare dupa Adevar. Sa nu fie doar unul care vrea sa convinga pe altii de „adevarul” lui, ci sa fie unul care vrea singurul Adevar si deci sa se lase convins de Acesta atunci cand i se va revela in inima. E minunata taina conlucrarii omului cu Dumnezeu. Dar sa nu credem ca Dumnezeu nu poate sa lumineze pe om. Singura Lui „neputinta” este ca fiind Dragoste, nu constrange pe nimeni sa vina la El. De aceea poate fi iubit, caci nici nu cauta altceva si nu asteapta de la om, decat iubirea curata. Iubirea curata dintre om si om, dintre om si El. Marturie ne stau Sfintii, care au inteles lucrul acesta si prin faptele lor ne dau marturie.