Ceasul de Rugăciune 04- 05.11.2021

Hristos a Înviat,

    Astăzi Sfânta Biserică Ortodoxă prăznuiește pe Sf. Cuv. Ioanichie cel Mare; Sf. Cuv. Gheorghe Mărt. din Drama

Să ne rugăm Domnului în aceste doua zile de rugăciune luând ca mijlocitori și apărători pe Sf. Mare Mc. Gheorghe și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Să avem aceeași credință lucrătoare, să mărturisim pe Hristos Mântuitorul nostru, fără rușine, în orice loc am fi: la școala, pe stradă, acasă, la facultate, la restaurant sau în orice loc ne-am afla.

JOI – Acatistul Sf. Mare Mc. Gheorghe purtătorul de biruință

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfantului-mare-mucenic-gheorghe-purtatorul-de-biruinta

VINERI – Acatistul Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfintilor-arhangheli-mihail-gavriil

Să pomenim în rugăciune și pe:
– cei batjocoriți, prigoniți din cauza credinței
– pe părinți, soți, soții, copii pentru înțelegere, bună creștere
– pe bătrâni și bolnavi
Să ne rugăm pentru pacea și dragostea dintre oameni.

Să ne rugăm pentru unirea neamului nostru dar și pentru pacea a toată lumea și unirea tuturor. Să ne amintim de cei în suferință, de cei săraci, de cei ce pătimesc, robi ai patimilor sau fără voia lor robiți de alți oameni. Să-i pomenim în rugăciune pentru toți apropiații noștri pe care-i știm cu diverse probleme, și să-i și ajutăm.

Să ne amintim de cei ce dorm în frig pe străzi, de cei cu boli incurabile, de cei singuri și triști, de cei fără nădejde, de cei cu grele mustrări de conștiință. Să ne rugăm pentru tot sufletul cel întristat și amărât, pentru ca Domnul Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale Sfântului Mare Mc. Gheorghe, ale Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil să le picure în inimi Harul Său cel eliberator și dulce. Să cerem iertare pentru tot răul pe care voit sau nevoit l-am făcut aproapelui nostru și pentru tot binele pe care am fi putut să-l facem dar nu l-am făcut. Să ne rugăm pentru cei bolnavi din spitale, pentru schimbare vieții noastre, pentru gânduri de pocăință pentru păcatele noastre, pentru încetarea pandemiei, pentru vremuri cu pace dar în primul rând pentru unitatea cea dintre noi întru Hristos.

Să ne rugăm ca Domnul Dumnezeu să ne ferească de lucrarea vrăjmașului diavol în noi și între noi, și să ne dea tuturor românilor frica de Dumnezeu și gândul cel bun pentru aproapele și întreaga lume.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!