Ceasul de Rugăciune 11.11.2021

Hristos a Înviat,

    Astăzi Sfânta Biserică Ortodoxă prăznuiește pe Sf. M. Mc. Mina; Sf. Mc. Victor, Vichentie și Ștefanida; Sf. Cuv. Teodor Studitul.

Să ne unim ca de obicei Joi seară, 11.11.2021, în rugăciune. Suntem în săptămâna când Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Mare Mucenic Mina, astăzi pe 11.11.2021. Din acest motiv în această seară de rugăciune să-i citim și noi acatistul.

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfantului-mare-mucenic-mina

Vă îndemn să ne rugăm lui Dumnezeu, ca pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale, a Sfântului Mare Mucenic Mina și ale tuturor sfinților, să aducă pace în lume, să ne ferească de certuri și de războiul cel dintre noi. Să alunge din inimile oamenilor de pe întreg globul pământesc: ura, răutatea, invidia, mândria și toate duhurile cele rele care ne fac să nu iubim pe aproapele nostru.

Deasemenea să ne rugăm și pentru toți creștinii persecutați pentru credința lor.

Pentru că Sfântul Mare Mucenic Mina a făcut multe minuni în lumea întreagă cu cei bolnavi, vă propun să ne rugăm pentru toți cei bolnavi din spitale și din casele lor, pentru vindecarea lor sufletească și trupească. E plină lumea de bolnavi, pentru că e plin sufletul nostru de păcate. Deasemenea pentru gasirea lucrurilor pierdute să ne rugăm Sfântului. Să ne rugăm și pentru toți medicii din toată lumea, pentru ca Dumnezeu să-i lumineze și să le descopere Evanghelia Dreptății, să-i ajute să-L cunoască pe Adevăratul Dumnezeu și să-și facă meseria cu iubire față de fiecare om, indiferent de starea lui.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!