Ceasul de rugăciune 23.04.2020

Hristos a înviat,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește pe Sf. Mare Mc. Gheorghe, Purtătorul de biruință;Sf. Mc. Valerie.

Acum toți din su­flet să-i cântăm, Sf. Mare Mc. Gheorghe lăudându-l pe el în sfințitele locașuri, ca pe un preastrălucit mare soare al mu­cenicilor; și ca unui apărător al credincioșilor și ajutător citindu-i acatistul uniți fiind în această minunată rugăciune.

În acestă perioadă de tulburare în țară și în lume, se cuvine nouă, creștinilor de pretutindeni, mai întâi de toate să îngenunchem înaintea Domnului nostru Iisus Hristos a Peacuratei Maicii Sale și în fața icoanei Sf. Mare Mc. Gheorghe pe care îl prăznuim astăzi, pentru a cere iertare de păcatele noastre și ajutor pentru toți românii și pentru România.

 Să ne rugăm stăruitor pentru a-i lumina pe conducătorii noștri să ia deciziile cele mai bune, pentru a aduce pacea și liniștea în țară și pentru a fi uniți, căci „Dragostea și rugăciunea pot zgudui lumea!”

Să ne rugăm cu dragoste și sinceritate pentru sănătatea noatră și a aproapele nostru, pentru cei buni, și pentru cei răi,  pentru cei ne iubesc dar și pentru cei pe care nu-i iubim, și pentru vrăjmașii noștri și să cerem Domnului să se facă voia Lui între noi.

Acatistul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruință

Domnul Hristos în mijlocul nostru!