Ceasul de rugăciune 21.04.2022

Hristos a Înviat,

     Astăzi Sf. Biserica Ortodoxă prăznuiește Sf. și Marea Joi; Sf. Sfințit Mc. Ianuarie ep. de Benevent; Sf. Mc. Teodor din Perga; Sf. Mc. Alexandra împ. (Pomenirea morților- Denia celor 12 Evanghelii, a sfintei și marii Vineri)

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfintelor-mantuitoarelor-patimiri-ale-domnului-nostru-iisus-hristos

Ne aflăm în Săptămâna Patimilor și bine ar fi ca fiecare din noi în această perioadă să se apropie mai mult de Dumnezeu și de aproapele nostru. Să ne rugăm mai mult, să judecăm mai puțin. să facem mai multă milostenie către cei săraci, și pe cât posibil să participăm la toate slujbele Bisericii. Grijiți-vă de suflet mai mult decât de trup. Faceți-vă timp pentru a vă mărturisi păcatele la duhovnic și să vă împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului.

Suntem în Joia cea mare în care dimineața va avea loc Sfânta Liturghie în amintirea Cinei celei de Taină. Iar seara va avea loc denia celor 12 evanghelii când se va scoate în mijloc sfântul epitaf și sfânta cruce.

Urmează apoi Vinerea cea mare cu Prohodul Domnului, slujba de îngropare a Dumnezeului nostru. În Sâmbăta mare se va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare cu cântări speciale, de o frumusețe aparte. Iar apoi urmează bucuria Învierii în cele 3 zile de Paști.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!