Ceasul de rugăciune 14.04.2022

Hristos a Înviat,

     Astăzi Sf. Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sf. Ier. Pahomie de la Gledin, ep. Romanului; Sf. Ier. Martin Mărt. ep. Romei; Sf. Mc. Tomaida.

 Ne aflăm în săptămâna a 6-a din Postul Mare și peste câteva zile, mai precis de sâmbătă intrăm în cea mai frumoasă și bogată perioadă duhovnicească a întregului an bisericesc. Să ne gătim sufletul cu post, rugăciune, pocăință, milostenie și să primim în toată ființa voastră Trupul și Sângele Domnului. Toate acestea vă vor aduce Împărăția chiar în noi. Să ne rugăm pentru toți oamenii aflați în suferință, și să citim acatistul Sfântului Luca al Crimeei pomenind în rugăciune pe toți copiii bolnavi, pe toți oamenii bolnavi, din spitale sau din casele lor.

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfantului-luca-doctorul-arhiepiscopul-simferopolului

Să pomenim pe toți cei bolnavi sufletește care greu se chinuie în patimi. Să pomenim pe toți oamenii batjocoriți, umiliți, maltratați, marginalizați, care suportă cu greu neiubirea aproapelui, și astfel se însingurează sau se-mbolnăvesc. Să pomenim pe toți frații noștri neiubiți de nimeni, pe care i-am uitat. Rugați-vă lui Dumnezeu și Maicii Domnului pentru toți cărora, prin păcatele noastre sau prin indiferență, le-am făcut rău.

Să ne rugăm Domnului să ne ierte păcatele și să ne vindece, căci toată boala și neputința trupească și sufletească, din păcate vine. Să ne rugăm și pentru pacea lumii !

Domnul Hristos în mijlocul nostru!