Ceasul de Rugăciune 21.04.2016

Doamne ajută!

    Astăzi Sfânta Biserica sărbătorește pe Sf.Sfințit Mc. Ianuarie; Sf.Mc. Alexandra împărăteasa; Sf.Mc.Filipial; Sf.Mc.Teodor din Perga.  (POST). 

Dragilor, săptămâna aceasta Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sf. Mare Mc. Gheorghe. Măritul acesta şi minunatul şi vestitul mare mucenic Gheorghe, a trăit în vremea împăratului Diocleţian, trăgându-se din Capadochia, de neam strălucit şi luminat, din ceata ostaşilor ce se chemau tribuni.

În această seară vă propun să citim acatistul închinat Sfântului Mare Mc. Gheorghe și să ne rugăm pentru toți cei care sunt chemați să ducă o viață îngerească: monahii și monahiile, frații și sururorile din mănăstiri. Deasemenea dacă tot ne rugăm pentru cinul monahal, aș vrea să ne rugăm și pentru toți ierarhii, preoții și diaconii care slujesc în Biserica noastră sfântă.

                                                AICI: ACATISTUL SF. MARE MC. GHEORGHE

Haideți să ne rugăm pentru toți slujitorii Bisericii, pentru sănătatea și mântuirea lor. Pentru ca Dumnezeu să le dea putere să mărturisească Adevărul. Pentru ca Domnul să le dea cuvânt bun spre propovăduirea Evangheliei iubitului Său Fiu. Pentru ca Dumnezeu să ierte păcatele lor, să-i întărească în credință, să vindece neputințele și să plinească lipsurile lor. Să ne rugam ca Dumnezeu să-i lumineze, să le descopere tainele cerești și să-i însuflețească spre fapte bune.

Să ne rugăm și pentru elevii din seminariiile teologice și pentru studenții din facultățile teologice, care vor fi slujitorii de mâine ai Bisericii noastre. Să ne rugăm ca Domnul să-i învețe toate cele de folos pentru a propovădui Evanghelia.

Ei, slujitorii de astăzi și de mâine ai Bisericii Ortodoxe, sunt legați strâns de popor pentru că eu sunt copiii noștri, frații noștri, părinții noștrii, bunicii noștri, unchii sau mătușele noastre, finii noștri, duhovnicii noștri, sau cel puțin prieteni ai noștri.

Ei se roagă pentru lume. Ei stau înaintea lui Dumnezeu și aduc jertfă pentru greșelile cele din știință și din neștiință ale poporului. Se cuvine să le fim aproape permanent.

Rugați-l pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe și pe Maica Domnului, ocrotitoarea întregii lumi, să mijlocească înaintea lui Dumnezeu pentru toți slujitorii și rugătorii Bisericii noastre.

Mai jos treceți numele celor pe care vreți să-i pomenim în această seară la rugăciune, mai ales ale ierarhilor, preoților, diaconilor dar și a monahilor, monahiilor, fraților și surorilor din mănăstiri.

3 Comments on Ceasul de Rugăciune 21.04.2016

  1. Sa ne rugam si pentru: Ana, Ileana, Emanuel, Ana Maria,Theodora Elena, Irina, Eugen, Alexandra, George, Marian, Marian, Felix, Oana, Daria, Rodica, Florin, Cristina, pentru sanatate, intelepciune, credinta, rabdare, liniste sufleteasca, echilibru…Amin.

  2. pt sanatatea reusita in viata , soarta buna, luminarea mintii, intelepciune, echilibru, cumpatare reusita in gasirea drumului spre implinirea duhovniceasca si crestineasca in iubire si credinta sporita in Domnul buna intelegere si bunasporire in casa si in viata a lui B O G D A N-GABRIEL! AMIN!

  3. si sa-l ajute Domnul pe Bogdan Gabriel in calatoria lui spre acasa , sa ajunga cu bine si sanatos!

Leave a comment