Ceasul de rugăciune 16.12.2021

Hristos a Înviat,

     Astăzi Biserica Ortodoxă prăznuiește pe Sf. Prooroc Agheu; Sf. Teofana împ.

Vă propun în această seară să citim al doilea paraclis al Maicii Domnului și să ne rugăm pentru două dintre cele mai greu încercate categorii sociale ale societății: văduvele și copiii orfani, așa cum ne îndeamnă Sfântul Apostol Iacob în epistola sa din Noul Testament:

„Cucernicia curată şi neîntinată înaintea lui Dumnezeu şi Tatăl, aceasta este: să cercetăm pe orfani şi pe văduve în necazurile lor, şi să ne păzim pe noi fără de pată din partea lumii.” (Iacob 1, 27)

https://doxologia.ro/ceaslov/paraclise/al-doilea-paraclis-catre-preasfanta-nascatoare-de-dumnezeu

Zilnic mulți copii sunt omorâți în pântecele mamelor lor iar alții sunt părăsiți în maternități și lăsați singuri pe acest greu drum al vieții. Haideți să ne rugăm pentru fiecare mamă să aibă putere să-și nască copilul și să-l crească, iar pentru cei orfani, să ne dea Dumnezeu putere să-i primim în viața noastră, să-i ajutăm cât putem de mult, și fiecare din ei să-L cunoască pe Hristos.

   Haideți să ne aducem aminte și de femeile a căror bărbați au trecut la Domnul și sunt singure și se descurcă greu în creșterea copiilor, unele din ele abia având ce pune pe masă. Dacă aveți astfel de femei în jurul vostru ajutați-le cu un cuvânt bun, cu ceva de mâncare, cu bani, sau cu orice puteți altceva.

   S-o luăm pe Maica Domnului ca mijlocitoarea înaintea Domnului în seara aceasta și s-o rugăm să ne ajute să ne izbăvim de toate patimile care ne opresc a ne iubi aproapele și pe Dumnezeu. 

Domnul Hristos în mijlocul nostru!