Ceasul de Rugăciune 09.12.2021

Hristos a Înviat,

    Astăzi Sfânta Biserică Ortodoxă prăznuiește Zămislirea Sfintei Fecioare Mariade către Sf. Ana; Sf. Proorociță Ana mama Proorocului Samuel.

 Vă invităm iarăși alături de noi uniți în rugăciune, la lumina lină a candelei, în fața chipurilor luminoase ale Domnului și sfinților Lui.

Vă propun ca în această seară să citim acatistul Sfântui Ierarh Spiridon, pe care-l vom sărbători duminică, pe 12 decembrie 2021. Un episcop al Domnului plin de smerenie și credință tare.

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfantului-ierarh-spiridon-episcopul-trimitundei

Să ne rugăm pentru unirea neamului nostru dar și pentru pacea a toată lumea și unirea tuturor. Vine sărbătoarea Nașterii Domnului și se cuvine să ne amintim în special de cei în suferință, de cei săraci, de cei ce pătimesc, robi ai patimilor sau fără voia lor robiți de alți oameni. Să-i pomenim în rugăciune pentru toți apropiații noștri pe care-i știm cu diverse probleme, și să-i și ajutăm.

Să ne aducem aminte de copii din orfelinate, de bătrânii din azile, de deținuții din penitenciare, de copiii, adolescenții și tinerii care se află astăzi în valurile unei lumi tulburi, adesea fără de Dumnezeu. Să ne amintim de cei ce dorm și frig pe străzi, de cei cu boli incurabile, de cei singuri și triști, de cei fără nădejde, de cei cu grele mustrări de conștiință. Să ne rugăm pentru tot sufletul cel întristat și amărât, pentru ca Domnul Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale Sfântului Spiridon să le picure în inimi Harul Său cel eliberator și dulce. Să cerem iertare pentru tot răul pe care voit sau nevoit l-am făcut aproapelui nostru și pentru tot binele pe care am fi putut să-l facem dar nu l-am făcut.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!