CEASUL DE RUGĂCIUNE 16.11.2023

Hristos a Înviat,

      Astăzi Biserica Ortodoxă pomenește pe: Sf. Apostol și Evanghelist Matei;

Să ne rugăm pentru pace în toată lumea și pentru ca Dumnezeu să dea gând bun conducătorilor țărilor și să-i lumineze pentru a face alegerile cele mai bune, ferindu-ne de un alt mare război. În Europa, în urma mișcărilor masive de trupe rusești de pe teritoriul Ucrainei, prin marile cancelarii se ia în calcul tot mai mult evitarea unui conflict militar între marile puteri.

În această seară vom lua alături de noi ca mijlocitoare către Dumnezeu pe Sfânta Teodora de la Sihla, ocrotitoarea a neamului nostru românesc. Să ne rugăm ca Dumnezeu să ierte păcatele conducătorilor lumii și să le potolească mândria de a cuceri și de a se impune asupra altor neamuri.

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfintei-cuvioase-teodora-de-la-sihla

Să ne rugăm și Maicii Domnului să ierte și păcatele noastre multe, pentru că din cauza noastră, a tuturor, îngăduie Dumnezeu războaie și alte răutăți asupra noastră, ca să ne trezim conștiința din amorțeala și să ne pocăim. Să plângem păcatele noastre și să ne îndreptăm viața, ca Dumnezeu văzând gândul nostru cel bun, să depărteze de la noi urgia unui război. Să ne rugăm pentru toți oamenii de pe pământ care se află într-o zonă de conflict și suferă. Pace, adu Doamne în toată lumea!

Domnul Hristos în mijlocul nostru!