Ceasul de rugăciune 12.12.2019

Hristos a înviat,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește pe Sf. Ier. Spiridon, Ep. Trimitundei; Sf. Mc. Sinet; Sf. Ier. Alexandru, Ep. Ierusalimului.

Dragilor ne apropiem încet încet de sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Pe acest parcurs Biserica a presărat o mulțime de sfinți, mari rugători înainte lui Dumnezeu, mai ales în luna decembrie. Pentru că astăzi, 12 decembrie 2019, îl vom sărbători pe Sfântul Ierarh Spiridon, marele făcător de minuni, vă propun ca în această seară de rugăciune să-i citim acatistul și să ne apropiem sufletește de el.

Acatistul Sfântului Ierarh Spiridon, Episcopul Trimitundei

Ne întâlnim la aceeași oră, 21.00 și în această seară vă propun să stăm înaintea Domnului și să-i mărturisim toate păcatele noastre și toate neputințele. Este un exercițiu de smerenie, prin care ne vedem cine suntem cu adevărat. Este o modalitate prin care încercăm să naștem pocăința în sufletele noastre, uneori împietrite, cu atât mai mult cu cât Sfântul Spiridon avea virtutea smereniei ca mare dar de la Dumnezeu. Bine ar fi să râvnim și noi la virtuțile sfinților, dar să nu uităm ca ele nu vin așa pentru nimic, ci pentru nevoința pe care o facem și noi, așa cum putem: milostenie, rugăciune, post, Spovedanie, Împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului, iertarea aproapelui și toate celelalte.

Pe lângă toate acestea vă rog rugați-vă pentru toți cei în suferință: săraci, necăjiți, bolnavi, persoane aflate în singurătate, și toți cei împătimiți. Vă rog pomeniți pe toate femeile însărcinate care au în gând să-și avorteze copilul. Pomeniți vă rog și pe toți cei care sunt agresați în familie: femei și copii.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!