Ceasul de Rugăciune 06.08.2020

Hristos a înviat,

Astăzi Sfânta Biserica sărbătorește Schimbarea la Față a Domnului.

Vă așteptăm deseara la ora 21.00 să ne întâlnim în rugăciune înaintea lui Dumnezeu. Astăzi este sărbătoare mare, praznic împărătesc: Schimbarea la Față a Domnului nostru Iisus Hristos pe muntele Tabor. E momentul în care Mântuitorul își arată slava Sa dumnezeiască înaintea apostolilor, pregădindu-i pentru sminteala ce va urma, adică pentru crucea și patimile pe care le vor îndura.

Să rostim acatistul Schimbării la Față a Domnului și să ne rugăm pentru toți cei care au mari datorii și viața lor a devenit un calvar.

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-schimbarii-la-fata-domnului-nostru-iisus-hristos

Pomeniți la rugăciune pe toți cei care au datorii și le este foarte greu să le returneze, pentru ca Dumnezeu să-i ajute, așa cum știe El mai bine. Să le dea putere de muncă, pace și liniște în viață, în familie și să-i ferească de deznădejde.

Pomeniți la rugăciune pe toți cei care sunt triști, deznădăjduiți, și pentru care viața nu mai are niciun sens. Pomeniți pe toți cei săraci, necăjiți, pe toți cei care din diferite motive au ajuns să-și piardă averile, și să trăiască pe stradă, să-și piardă familiile și să nu aibă ce mânca.

Pomeniți pe toți cei care au împrumutat pe ceilalți, pentru ca Domnul Dumnezeu să le dăruiască inimă bună și să nu-și asuprească datornicii, și să-și aducă aminte de porunca Domnului:

„Şi dacă daţi împrumut celor de la care nădăjduiţi să luaţi înapoi, ce mulţumire puteţi avea? Că şi păcătoşii dau cu împrumut păcătoşilor, ca să primească înapoi întocmai. Ci iubiţi pe vrăjmaşii voştri şi faceţi bine şi daţi cu împrumut, fără să nădăjduiţi nimic în schimb, şi răsplata voastră va fi multă şi veţi fi fiii Celui Preaînalt, că El este bun cu cei nemulţumitori şi răi. „

Rugați-L pe Domnul să ne ajute pe toți să avem o viață cumpătată, și să nu ne îndatorăm pentru a cumpără plăceri. Rugați-L pe Domnul să-i înțelepțească pe toți datornicii și să trăiască fără excese și fără mofturi, pentru a-și putea returna datoriile.

Luminează-ne Doamne să trăim după voia Ta!

Domnul Hristos în mijlocul nostru!