Ceasul de Rugăciune 29.07.2021

Hristos a Înviat,

    Astăzi Sfânta Biserică Ortodoxă prăznuiește pe Sf. Mc. Calinic, Veniamin și Mamant; Sf. Mc. Teodota cu fii săi.

Ne întâlnim din nou în rugăciune în această seară, la ora 21.00. De data aceasta îl vom lua ca mijlocitor pe Sfântul Mare Mucenic și tămăduitor Pantelimon, mare făcător de minuni, pe care l-am prăznuit in aceste zile. Îi vom citi acatistul și îi vom cere să ne izbăvească de toată boala cea trupească și sufletească. Veți rămâne uimiți de câte minuni a făcut Dumnezeu prin acest om.

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfantului-mare-mucenic-tamaduitor-pantelimon

Haideți să ne rugăm pentru pacea a toate lumea, pentru ca Domnul Dumnezeu să ne izbăvească de războiul cel dintre noi.

Să ne rugăm pentru toți studenții care sunt acum în vacanță, și pentru cei care sunt încă în examene, pentru ajutor și mântuirea lor.

Să ne rugăm pentru cei bolnavi din spitale și din casele lor, pentru cei săraci, necăjiți, pentru cei în grele suferințe trupești și sufletești.

Să ne rugăm pentru toți cei care călătoresc pe ape, pe uscat sau prin aer.

Să ne rugăm pentru toți cei adormiți.

Să ne rugăm pentru toate femeile care vor să-și ucidă pruncii în pântece, pentru luminarea și înțelepțirea lor în credință. Să ne rugăm și pentru femeile care deja și-au avortat copilul, pentru iertarea lor și ca Domnul Dumnezeu să le dea darul pocăinței.

Să ne rugăm și pentru copiii orfani, pentru oamenii străzii, pentru deținuții din penitencare și pentru bătrânii din azile.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!