Ceasul de rugăciune 28.03.2019

Hristos a înviat,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește pe Sf. Cuv. Ilarion cel Nou; Sf. Cuv. Ștefan făcătorul de minuni. Iată-ne ajunși cu voia bunului Dumnezeu în săptămâna a III-a din post.  Să ne reamintim și noi de toți strămoșii noștri după trup și să ne rugăm pentru ei. Pentru cei ce sunt în viață cât și pentru cei ce nu mai sunt printre noi.

Să ne rugăm pentru părinții noștri, frații și surorile noastre, pentru bunicii noștri, pentru mătușile și unchii noștri, pentru verișorii și verișoarele noastre, pentru cumnați și cumnate, pentru socri, pentru străbunicii noștri, pentru stră-stră bunicii noștri și înaintașii lor. Să ne rugăm pentru familia noastră trupească, și s-o iubim, așa cum Însuși Domnul își iubește familia lui trupească, descrisă genealogic în Evanghelia după Matei, capitolul 1 și în Evanghelia după Luca, capitolul 3. Să luăm ca mijlocitoare în această seară pe Sfânta Iuliana din Lazarevo.

”Luminată fiind de harul dumnezeiesc, și după moarte ne descoperi strălucirea vieții tale; mir tămăduitor cu bun miros izvorăști pentru bolnavii care se apropie cu credință de racla cu sfintele tale moaște. O, cinstită maică Iuliana, roagă-L pe Hristos Dumnezeul nostru să mântuiască sufletele noastre.”

Acatistul Sfintei Iuliana din Lazarevo

Domnul Hristos ]n mijlocul nostru!