Ceasul de rugăciune 27.06.2019

Hristos a înviat,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește pe Sf. Cuv. Samson primitorul de straini; Sf. Mc. Anect; Sf. Ioana Mironosița.

Vă îndemn să ne rugăm lui Dumnezeu, ca pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale, a Sfântului Mare Mucenic Pantelimon și ale tuturor sfinților, să aducă pace în lume, să ne ferească de certuri și de războiul cel dintre noi. Să alunge din inimile oamenilor de pe întreg globul pământesc: ura, răutatea, invidia, mândria și toate duhurile cele rele care ne fac să nu iubim pe aproapele nostru.

Acatistul Sfântului Mare Mucenic şi tămăduitor Pantelimon

Deasemenea să ne rugăm și pentru pace în Siria și în toate locurile de pe acest pământ. Să ne rugăm și pentru toți creștinii persecutați pentru credința lor.

Pentru că Sfântul Mare Mucenic Pantelimon este mare vindecător și a făcut multe minuni în lumea întreagă cu cei bolnavi, vă propun să ne rugăm atât pentru noi și unul pentru altul din cei aflați la ceasul de rugăciune cât și pentru toți cei bolnavi din spitale și din casele lor, pentru vindecarea lor sufletească și trupească. E plină lumea de bolnavi, pentru că e plin sufletul nostru de păcate.

Sfântul Pantelimon este considerat deasemenea și ocrotitorul medicilor creștini. Haideți să ne rugăm și pentru toți medicii din toată lumea, pentru ca Dumnezeu să-i lumineze și să le descopere Evanghelia Dreptății, să-i ajute să-L cunoască pe Adevăratul Dumnezeu și să-și facă meseria cu iubire față de fiecare om, indiferent de starea lui.

Mai jos vă așteptăm să treceți numele tuturor celor pe care vreți să-i pomenim în rugăciune, și care au mare nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Pomeniți mai ales pe cei bolnavi.

 

Domnul Hristos în mijlocul nostru!