Dec

24

Ceasul de rugăciune 26.12.2019

Hristos S-a Născut,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește Soborul Maicii Domnului; Sf. Cuv. Nicodim de la Tismana; Sf. Ier. Eftimie Mărt. ep. Sardei.

În această seară să luam ca mijlocitor pe Sf. Cuv. Nicodim de la Tismana înaintea lui Dumnezeu, și să citim acatistul dedicat lui.

Acatistul Sfântului Cuvios Nicodim de la Tismana

Să ne rugăm împreună pentru unirea tuturor românilor, din țară sau din diaspora, pentru buna lor înțelegere, pentru unitatea în Hristos, și pentru mântuirea tuturor.

Haideți să ne rugăm și pentru toți oamenii aflați în nevoi: săraci, necăjiți, întristați, bolnavi, împătimiți, oameni singuri, tineri sau copii depărtați de Dumnezeu și adânciți în păcate, și pentru toți cei care au nevoie de ajutorul nostru. Pentru toate femeile care vor să facă avort și pentru familiile lor, pentru ca Dumnezeu să înmoaie inimile lor și să-i aducă la viață pe prunci. Să ne rugăm pentru toți înaintașii noștri trecuți la Domnul, pentru iertarea păcatelor lor și așezarea lor în sânul lui Avraam. Să ne rugăm și pentru luminarea minții fiecărui om de pe acest pământ, pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu, și pentru ca astfel să împlinească poruncile Domnului iubindu-și aproapele.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!

Posted in Ziua de rugăciune | Tagged , | Leave a comment

Comments are closed.