Ceasul de rugăciune 25.04.2019

Hristos a înviat,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește Sfânta și Marea Joi; Sf. Ap. și Ev. Marcu; Sf. Cuv. Vasile de la Poiana Mărului.

Dragilor ne aflăm în Săptămâna Patimilor și bine ar fi ca fiecare din noi în această perioadă să se apropiem mai mult de Dumnezeu și de aproapele nostru. Să ne rugăm mai mult, să judecăm mai puțin. să facem mai multă milostenie către cei săraci, și pe cât posibil să participăm la toate slujbele Bisericii. Grijiți-vă de suflet mai mult decât de trup. Faceți-vă timp pentru a vă mărturisi păcatele la duhovnic și să vă împărtășiți cu Trupul și Sângele Domnului.

Este Joia cea mare în care dimineața va avea loc Sfânta Liturghie în amintirea Cinei celei de Taină. Iar seara va avea loc denia celor 12 evanghelii când se va scoate în mijloc sfântul epitaf și sfânta cruce. Urmează apoi Vinerea cea mare cu Prohodul Domnului, slujba de îngropare a Dumnezeului nostru. În Sâmbăta mare se va săvârși Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare cu cântări speciale, de o frumusețe aparte. Iar apoi urmează bucuria Învierii în cele 3 zile de Paști.

În această zi, vom citi Acatistul Patimirilor Mântuitorului Hristos pe care-l găsiți aici:  Acatistul Sfintelor şi Mântuitoarelor Pătimiri ale Domnului nostru Iisus Hristos

Ora, așa cum vedeți este 24.00, chiar la miezul nopții, ca să împlinim și noi cuvintele cântării:

„Iată Mirele vine și fericită e slujba pe care va afla priveghind… Vezi dar suflete al meu cu somnul să nu te îngreuiezi, ca să nu te dai morții și afară de împărăție să te încui.”

Domnul Hristos în mijlocul nostru!