Ceasul de Rugăciune 22.06.2017

Doamne ajută,

     Astăzi Biserica Ortodoxă sărbatorește pe: Sf. Ier. Grigorie Dacsălu Mitr. Țării Românești; Sf. Sfințit Mc. Eusebie; Sf. Mc. Zenon, Zina și Galaction. 

Vă propun ca de această dată să ne rugăm pentru toți cei care vor călători în această vară, având în vedere că sunt foarte mulți cei care vor pleca în vacanțe în țară și în străinătate, la mare, la munte, în deltă, la câmpie, la părinți, la frați, surori, rude sau prieteni, la țară la bunici sau în pelerinaje la mănăstiri, în tabere, excursii, schimburi de experiență sau plecări în interes de serviciu.

Să ne rugăm ca Dumnezeu să-i păzească de toată reaua întâmplare și să le trimită înger păzitor ca să le fie păzitor și povățuitor și să se întoarcă cu pace și cu bună sporire la casele lor.

Să ne rugăm lui Dumnezeu ca să-i ferească de păcate în călătoriile lor: de minciună, de răutate, de invide, de desfrânare, de lăcomie, de beție și mai ales de mândrie cu toate roadele ei.

Acatistul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel

Să ne rugăm ca în toate aceste plecări fiecare să se apropie de Dumnezeu și să-și iubească aproapele mai mult decât înainte de a pleca de acasă. Să ne rugăm ca Domnul să le deschidă ochii minții și văzând natura cu toate frumusețile ei să se ridice cu gândul către Creator.

Să ne rugăm ca Domnul să le îndrume pașii în aceast vacanțe și spre biserici sau mănăstiri și spre duhovnicii cu cuvânt bun și ziditor.

Să ne rugăm Domnului să-i ferească de compania celor care-i pot îndemna la păcat, bine știind că prieteniile rele strică obiceiurile bune.

Să ne rugăm Sfinților Apostoli Petru și Pavel să-i ajute pe toți cei ce vor călători să-și facă noi prieteni și relațiilor lor să dea roade duhovnicești.

Să ne rugăm ca Domnul să-i ajute în ispite și în supărari, în momentele grele și de strâmtorare.

Hristos în mijlocul nostru.