Ceasul de rugăciune 20.12.2018

Hristos Se naște, slăviți-L!

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește Înainteprăznuirea Nașterii Domnului; Sf. Sfințit Mc. Ignatie Teoforul ep. Antiohiei. 

Vă așteptăm deseară alături de noi în rugăciune, pentru a mulțumi Domnului pentru că S-a pogorât din cer și S-a făcut om ca să ne mântuiască. Vă propun în această seară să citim Acatistul Nașterii Sale.

Acatistul Naşterii Domnului

Vă propun să medităm puțin la toată lucrarea Domnului de mântuire cu noi și cu întreg neamul omenesc. Mai jos așez câteva gânduri ale Sfântului Efrem Sirul despre minunata întrupare a lui Dumnezeu:

„Voios era între copii ca un prunc, și înfricoșător era între îngeri ca un Stăpân.”

„Sugea laptele Mariei, și dădea El Însuși de supt viață universului.”

„Vino și odihnește-Te în tăcere în sânul maicii Tale, Fiule al Celui Preaînalt! Neastâmpărul nu se cuvine fiilor de împărați. Tu ești fiul lui David și fiul Mariei, care și-a păstrat frumusețea în cămara ei.”

„Cât de neastâmpărat ești, Pruncule, Care Te reverși tuturor. Oricui Te întâlnește îi surâzi, oricui Te vede îi zorești în întâmpinarea cu bucurie. În iubirea Ta Te asemeni unuia care flămânzește după oameni.”

„[Pruncule] Nu faci nicio deosebire între părinții Tăi și străini, între cea care Te-a născut și slujnice, între cea care Te-a alăptat și femeile desfrânate. E aceasta năvala sau iubirea Ta, Atoateiubitorule?”

„A fost văzut ca un copil pe uliță, și în El locuia Cel ce miluește toate.”

„Când era pe cruce, a sculat morți; tot așa ca prunc era Cel ce alcătuia pruncii.”

Domnul Hristos în mijlocul nostru!