Ceasul de rugăciune 19.12.2019

Hristos a înviat,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește pe  Sf. Mc. Bonifatie; Sf. Ier. Grichentie ep Etiopiei; Sf. Mc. Trifon; Sf. Cuv. Aglaia.

Pentru că în această duminică Biserica îi sărbătorește pe strămoșii după trup ai Domnului nostru Iisus Hristos, vă propun ca să ne reamintim și noi de toți strămoșii noștri după trup și să ne rugăm pentru ei.

Să ne rugăm pentru părinții noștri, frații și surorile noastre, pentru bunicii noștri, pentru mătușile și unchii noștri, pentru verișorii și verișoarele noastre, pentru cumnați și cumnate, pentru socri, pentru străbunicii noștri, pentru stră-stră bunicii noștri și înaintașii lor, luând ca mijlocitor pe Sf. Luca al Crimeei.

Acatistul Sfântului Luca Doctorul, Arhiepiscopul Simferopolului

Să ne rugăm pentru familia noastră trupească, și s-o iubim, așa cum Însuși Domnul își iubește familia lui trupească, descrisă genealogic în Evanghelia după Matei, capitolul 1 și în Evanghelia după Luca, capitolul 3.

Să ne rugăm pentru unirea familiilor noastre, pentru împăcarea lor, pentru buna lor înțelegere, pentru apropierea fiecăruia de Dumnezeu.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!