Ceasul de Rugăciune 17.12.2020

Hristos se naște,

         Astăzi Sfânta Biserică Ortodoxă pomenește pe Sf. Prooroc Daniel și Sf. 3 tineri: Anania, Azaria și Misail.

Mai sunt doar câteva zile până la Crăciun și se cuvine nouă să ne apropiem programul zilnic de viață cu programul slujbelor Bisericii, unde în această perioadă cântările și colindele încep să anunțe din ce în ce mai pregnant venirea Domnului pe pământ.

Pentru că astăzi îl sărbătorim pe Sfântul Prooroc Daniil vă propun în această seară să-i citim acatistul. În același timp, pentru că în această duminică Biserica îi sărbătorește pe strămoșii după trup ai Domnului nostru Iisus Hristos, vă propun ca să ne reamintim și noi de toți strămoșii noștri după trup și să ne rugăm pentru ei. 

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfantului-prooroc-daniel

Să ne rugăm pentru părinții noștri, frații și surorile noastre, pentru bunicii noștri, pentru mătușile și unchii noștri, pentru verișorii și verișoarele noastre, pentru cumnați și cumnate, pentru socri, pentru străbunicii noștri, pentru stră-stră bunicii noștri și înaintașii lor.

Să ne rugăm pentru familia noastră trupească, și s-o iubim, așa cum Însuși Domnul își iubește familia lui trupească, descrisă genealogic în Evanghelia după Matei, capitolul 1 și în Evanghelia după Luca, capitolul 3.

Să ne rugăm pentru unirea familiilor noastre, pentru împăcarea lor, pentru buna lor înțelegere, pentru apropierea fiecăruia de Dumnezeu.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!