Ceasul de Rugăciune 14.12.2017

Doamne ajută,

Astăzi Biserica Ortodoxă sărbătorește pe: Sfinții Mc. Tirs, Calinic, Filimon și Apolonie. 

Ne apropiem încet încet de sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Pe acest parcurs Biserica a presărat o mulțime de sfinți, mari rugători înainte lui Dumnezeu, mai ales în luna decembrie. 

Acatistul Sfântului Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei

Ne întâlnim la aceeași oră 21.00 – 22.00 și în această seară vă propun să stăm înaintea Domnului și să-i mărturisim toate păcatele noastre și toate neputințele. Este un exercițiu de smerenie, prin care ne vedem cine suntem cu adevărat. Este o modalitate prin care încercăm să naștem pocăința în sufletele noastre, uneori împietrite, cu atât mai mult cu cât Sfântul Ierarh Dosoftei  avea virtutea smereniei ca mare dar de la Dumnezeu. Bine ar fi să râvnim și noi la virtuțile sfinților, dar să nu uităm ca ele nu vin așa pentru nimic, ci pentru nevoința pe care o facem și noi, așa cum putem: milostenie, rugăciune, post, Spovedanie, Împărtășirea cu Trupul și Sângele Domnului, iertarea aproapelui și toate celelalte.

Pe lângă toate acestea vă rog rugați-vă pentru toți cei în suferință: săraci, necăjiți, bolnavi, persoane aflate în singurătate, și toți cei împătimiți

Vă rog pomeniți pe toate femeile însărcinate care au în gând să-și avorteze copilul.

Pomeniți vă rog și pe toți cei care sunt agresați în familie: femei și copii.

Totodată vă încurajez să nu uitați să vă deschideți inima către cei necăjiți oferindu-le toate cele de folos pentru nevoile lor. Suntem în postul Crăciunului, un post al darurilor prin excelență.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!