Ceasul de rugăciune 15.11.2018

Hristos a înviat,

Astăzi Sfânta noastră biserică pomenește pe Sf. Cuv. Paisie de la Neamț;  Sf. Mc. și Mărt. Gurie, Samona și Aviv. 

Vă propun ca  începând cu ora 21.00 până la 22.00 fiecare când poate în acest interval orar  să stăm înaintea icoanei Domnului sau a Maicii Domnului cu Pruncul și să rostim Catisma a 19-a  cu buzele sau în gând, fără să ne grăbim. 

După aceste minute, vă propun să luam ca mijlocitori înaintea lui Dumnezeu pe Sfântul Nectarie de la Eghina pe care tocmai l-am pomenit săptămâna trecută, pe Sfântul Ioan cel Milostiv, pe Sfântul Ioan Gură de Aur care i-am pomenit săptămâna aceasta  și pe Sfântul Cuvios Paisie de la Neamț pe care-l  pomenim astăzi și să cerem de la Dumnezeu:

Psaltirea – Catisma a nouăsprezecea

– pace între noi și unire;

– buna înțelegere, îngăduință, putere de a ierta și iubi pe cel de lângă noi;

– să ne vedem păcatele noastre cele multe și să punem început bun dezpătimirii noastre;

– să aibă grijă de toți oamenii bolnavi de cancer și de boli grele, pentru vindecarea lor sufletească și trupească;

– să rânduiască la conducerea țării noastre un conducător bun, să-l lumineze, să-l ierte, să-l ajute, să-l vindece și să-i deschidă inima față de neamul românesc;

– să aibă grijă de toți slujitorii Bisericii noastre, care sunt puternic atacați în presă. Să-i lumineze cu Harul Preasfântului Duh și astfel să păstorească poporul binecredincios cu multă înțelepciune;

– să deschidă inimile noastre spre cei săraci, necăjiți, suferinzi, bolnavi, singuri și în tot necazul sufletesc, pentru ca noi să rupem din ale noastre pentru a le dărui lor. Și nu în ultimul rând să ne dea putere sufletească și trupească sa putem duce acest post cu folos atât trupește cât și duhovnicește. Să ne dăruiască sănătate și nouă care participăm la acest ceas de rugăciune pentru a ne putea ruga în continuare pentru cei apropiați fie ei și dușmani s-au prieteni, pentru cei bolnavi, pentru țară și pentru întreaga lume. Amin!

Domnul Hristos în mijlocul nostru!