Ceasul de Rugăciune 05.11.2020

Hristos a inviat,

         Astăzi Sfânta Biserică Ortodoxă pomenește pe Sf. Mc. Galaction și Epistimia; Sf. Ier. Grigorie arhiepiscopul Alexandriei.

Fiind în preajma sărbătorii Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, vă propunem ca în această seară să-i luam ca mijlocitori înaintea lui Dumnezeu, și să citim acatistul dedicat lor.

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfintilor-arhangheli-mihail-gavriil

Pentru că traversăm o perioadă foarte dificilă, perioadă în care neamul nostru și întreaga lume este încercată de această nouă boală molipsitoare aducătoare de moarte, să ne rugăm împreună bunului Dumnezeu să ne ocrotească de tot ce este rău. Să ne rugăm deasemenea pentru unirea tuturor românilor, de aici sau din diaspora, pentru buna lor înțelegere, pentru unitatea în Hristos, și pentru mântuirea tuturor.

Haideți să ne rugăm și pentru toți oamenii aflați în nevoi: săraci, necăjiți, întristați, bolnavi, împătimiți, oameni singuri, tineri sau copii depărtați de Dumnezeu și adânciți în păcate, și pentru toți cei care au nevoie de ajutorul nostru. Pentru toate femeile care vor să facă avort și pentru familiile lor, pentru ca Dumnezeu să înmoaie inimile lor și să-i aducă la viață pe prunci.

Să ne rugăm pentru toți înaintașii noștri trecuți la Domnul, pentru iertarea păcatelor lor și așezarea lor în sânul lui Avraam.

Să ne rugăm și pentru luminarea minții fiecărui om de pe acest pământ, pentru a-L cunoaște pe Dumnezeu, și pentru ca astfel să împlinească poruncile Domnului iubindu-și aproapele.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!