Sep

4

Ceasul de rugăciune 05.09.2019

Hristos a înviat,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește  pe Sf. Prooroc Zaharia și Dreapta Elisabeta, părinții Sf. Ioan Botezătorul; Sf. Mc. Urban.

Dragilor, pentru această seară de rugăciune m-am gândit că ar fi cuviincios să ne rugăm pentru o categorie de oameni pe care poate uneori o denigrăm ușor sau cel puțin o trecem în derizoriu, e vorba de șoferii de tir / camion, și în general de șoferii autocarelor și autobuzelor care străbat țara și lumea în lung și lat.

De multe ori ne plângem de prezența tot mai numeroasă a tirurilor pe străzi, dar uităm că noi suntem cei care îi chemăm indirect, să transporte marfă la supermarketul / mall-ul din orașul sau cartierul nostru. Noi suntem cei ce consumăm mult, noi suntem cei ce călătorim mult, și din cauza noastră străzile sunt pline de tiruri / camioane și autocare.

Acești șoferi profesioniști, veșnic pe drumuri, au și ei familii, au și eu doruri multe, au și ei credință în Dumnezeu, au și ei moralitate, dar au și slăbiciuni ca și mine, ca și tine, ca și ceilalți de lângă noi.

Să ne rugăm pentru ei ca Domnul Dumnezeu să le vindece sufletele, să-i lumineze, să le dea putere spre a făptui tot lucrul bun, să-i ferească de ispite și să-i ajute să trăiască în Adevăr.

Să ne rugăm Maicii Domnului să-i ferească de accidente, să le dea multă răbdare în trafic și gând de rugăciune și de fapte bune.

Le suntem datori cu aceste gânduri bune către Dumnezeu, cel puțin pentru toată mâncarea pe care o cumpărăm din magazine și este adusă de ei, și fără de care am flămânzi.

În această seară vă propun să zicem rugăciunea inimii: „Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluește-mă pe mine păcătosul”, timp de 20 de minute, o rugăciune pe care o pot spune și șoferii chiar la volan fiind, rostind-o încet cu buzele, sau cu gândul, sau pentru cei mai înalți duhovnicește, direct cu inima. Și NU ÎN ULTIMUL RÂND SĂ NE RUGĂM pentru toți participanții Ceasului de Rugăciune, pentru sănătatea noastră și a familiilor noastre, pentru tot neamul nostru viu și adormit.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!

Posted in Ziua de rugăciune | Tagged , | Leave a comment

Comments are closed.