Ceasul de rugăciune 10.10.2019

Vă propunem ca în această seară să citim  Acatistul Sintei  Ecaterina,

Să ne rugăm pentru unirea neamului nostru dar și pentru pacea a toată lumea și unirea tuturor. Vine sărbătoarea Nașterii Domnului și se cuvine să ne amintim în special de cei în suferință, de cei săraci, de cei ce pătimesc, robi ai patimilor sau fără voia  lor robiți de alți oameni. Să-i pomenim în rugăciune pentru toți apropiații noștri pe care-i știm cu diverse probleme, și să-i și ajutăm.

Acatistul Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina

Să ne aducem aminte de copii din orfelinate, de bătrânii din azile, de deținuții din penitenciare, de copiii, adolescenții și tinerii care se află astăzi în valurile unei lumi tulburi, adesea fără de Dumnezeu.

Să ne amintim de cei ce dorm și stau în frig pe străzi, de cei cu boli incurabile, de cei singuri și triști, de cei fără nădejde, de cei cu grele mustrări de conștiință. Să ne rugăm pentru tot sufletul cel întristat și amărât, pentru ca Domnul Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale și ale Sfântului Apostol Andrei să le picure în inimi Harul Său cel eliberator.

Să cerem iertare pentru tot răul pe care voit sau nevoit l-am făcut aproapelui nostru și pentru tot binele pe care am fi putut să-l facem dar nu l-am făcut.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!