Ceasul de Rugăciune 04.01.2018

La mulți ani!

Astăzi biserica ortodoxă sărbătorește pe: Soborul Sf. 70 de Apostoli;Sf. Cuv. Teoctist egumeul  de la Cucumia Siciliei;Sf. Cuv. Apoliaria.

Vă urez un an cât mai aproape de Dumnezeu și de oamenii din viața voastră! În această săptămâna avem doua mari sărbători: Botezul Domnului și Soborul Sf. Prooroc Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului. Aș dori sa preciez că Acatistele, Paraclisele, nu se citesc numai în ziua prăznuirii Sfătului respectiv, ci în orce zi din an.

În această seară vă propun să citim Acatistul Botezului Domnului pentru a înțelege măcar o parte din tainele adânci ale acestui praznic. Deasemenea să ne rugăm și Sfântului Ioan Botezătorul pe care-l vom sărbători săptămâna aceasta. 

Acatistul Botezului Domnului

Sfântul Vasile cel Mare ne recomandă să începem lupta împotriva patimilor noastre pe rând, nu cu toate deodată. Haideți să începem cu a nu ne mai judeca aproapele, înțelegându-l și acceptându-l așa cum este.

Nu uitați să-i pomeniți înaintea lui Dumnezeu pe toți cei aflați în suferință: bolnavi, săraci, necăjiți, triști, orfani, văduve, oameni care trăiesc în grele patimi, oameni ai străzii, bătrâni, deținuți în penitenciare și alții.