Acatist pentru cei adormiți 05.01.2019

Hristos s-a născut,

Astăzi Sfânta noastră biserică prăznuiește pe Sf. Sfințit Teopempt și Sf. Mc. Teonas; Sf. Cuv. Sinclitichia.

Dragilor am hotărât ca începând cu acest an, să ne amintim în fiecare sâmbătă de toți cei care au adormit în Domnul, având nădejdea că rugăciunile noastre vor fi ascultate alături de rugăciunile Sfintei Biserici și bunul Dumnezeu se va milostivi de sufletele lor. Se cuvine ca și creștini să facem lucrul acesta. Și să nu uitam, că odata ajunși acolo nu mai putem face nimic pentru noi. Rămâne doar speranța că cei care încă sunt în viață se vor ruga pentru sufletele noastre. Numai Dumnezeu poate să știe unde se află sufletele celor dragi noua și ale acelora pentru care nu are cine să se roage.

ACATIST PENTRU CEI ADORMIŢI

Pentru ca nu pot trimite decăt rar mai mult de 50 de invitații, am hotărât că este suficient să postez evenimentul fără a trimite invitații. La fel se întâmplă și cu celelalte evenimente din Sfintele Sărbători. Cine dorește și are  râvna necesară oricărui creștin se poate înscrie pentru a participa la aceste rugăciuni. Să nu uităm că singurul timp care nu este pierdut în deșertăciune este cel petrecut în biserică și în rugăciune.

Să ne rugăm cât mai avem timp. Ceva îmi spune că în viitorul apropiat s-au depărtat nu o vom mai putea face. Se duce o luptă continuă de ani buni împotriva Ortodoxiei

Luca 10:

41. Şi, răspunzând, Domnul i-a zis: Marto, Marto, te îngrijeşti şi pentru multe te sileşti;
42. Dar un lucru trebuie: căci Maria partea bună şi-a ales, care nu se va lua de la ea.

– Ce atitudine ar trebui să avem faţă de toată această manipulare  ?

– Să ne facem datoria creștină până la capăt ! Masoneria este o mișcare universală care are mijloace de a te obliga să taci. Și întrucât nu se mai pot lua măsuri împotriva ei, nu avem altceva de făcut decât să ne păstrăm credința și să-L mărturisim pe Dumnezeu până în ultima clipă a vieții noastre. Eu îmi fac datoria de creștin. Că toată lumea ştie cum să facă un bine, să facă o rugăciune, dar nu-i convine totdeauna acest lucru pentru că asta obligă la niște sacrificii, iar omul este dispus să rezolve cât mai simplu problemele vieții.

Lumea va fi împărțită: fiecare își va alege ceea ce-l va interesa. Cei care vor alege să sufere orice numai să fie alături de Hristos, vor fi o turmă mică, așa cum spune Scriptura. Este un cuvânt în Evanghelie în care Mântuitorul se întreabă dacă va mai fi credință pe pământ…

– „Când va veni Fiul Omului, va mai găsi credință pe pământ ?”

– Da, da… Toate aceste probleme vor fi, dar mântuirea, credința și atașamentul faţă de Mântuitorul, vor rămâne la alegerea fiecăruia.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!