Ceasul de Rugăciune 19.11.2020

Hristos a inviat,

         Astăzi Sfânta Biserică Ortodoxă pomenește pe Sf. Prooroc Avdie; Sf. Sfințit Mc. Varlaam.

Să ne rugăm în această seară lui Dumnezeu, ca pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Sale, a Sfântului Cuvios Grigorie Decapolitul pe care il vom mâine și pentru ale tuturor sfinților, să aducă pace în lume, să ne ferească de certuri și de războiul cel dintre noi. Să alunge din inimile oamenilor de pe întreg globul pământesc: ura, răutatea, invidia, mândria și toate duhurile cele rele care ne fac să nu iubim pe aproapele nostru.

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfantului-cuvios-grigorie-decapolitul

Deasemenea să ne rugăm și pentru pace în Siria și în toate locurile de pe acest pământ. Să ne rugăm și pentru toți creștinii persecutați pentru credința lor. Să ne rugăm pentru toți cei bolnavi din spitale și din casele lor, pentru vindecarea lor sufletească și trupească. E plină lumea de bolnavi, pentru că e plin sufletul nostru de păcate.

Să ne rugăm și pentru toți medicii din toată lumea, pentru ca Dumnezeu să-i lumineze și să le descopere Evanghelia Dreptății, să-i ajute să-L cunoască pe Adevăratul Dumnezeu și să-și facă meseria cu iubire față de fiecare om, indiferent de starea lui.

Mai jos vă așteptăm să treceți numele tuturor celor pe care vreți să-i pomenim în rugăciune, și care au mare nevoie de ajutorul lui Dumnezeu. Pomeniți mai ales pe cei bolnavi.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!