Ceasul de Rugăciune 03.12.2020

Hristos a inviat,

         Astăzi Sfânta Biserică Ortodoxă pomenește pe Sf. Sfințit Cuv. Gheorghe de la Cernica și Căldărușani; Sf. Prooroc Sofronie; Sf. Mc. Teodor Arhiep. Alexandriei.

Suntem în Postul Nașterii Mântuitorului și bine ar fi să întețim rugăciunea către Dumnezeu și să facem milostenie către cei în multe nevoi.

Vă propun astăzi să ne aducem aminte mai degrabă de ei, cei în multe suferințe și chinuri, cei care din vina noastră, a tuturor, au ajuns să trăiască o viață grea.

Să-i pomenim în primul rând pe deținuții din penitenciare. Grea e viața în închisori. Multă sminteală, batjocură, desfrânare, prea-desfrânare, injurii, certuri, înjoseli… În loc să fie spații de recuperare și refacere a celor ce au greșit, sunt circumstanțe pentru noi căderi sufletești și chinuri. Rugăți-vă cu căldură pentru ei. Mergeți și-i vizitați pe cei din familie, pe prieteni, apropiați sau chiar și pe cei necunoscuți. Regimul de detenție permite astăzi vizite și ale necunoscuților.

Să-i pomenim pe copii orfani care trăiesc o dramă a vieții permanent, o lipsă de iubire care apasă permanent pe sufletul lor. Însetează inima lor după iubire. Haideți prin rugăciune și prin fapte să le mângâiem amarul.

https://doxologia.ro/ceaslov/acatiste/acatistul-sfantului-arhanghel-mihail

Audio:

Să-i pomenim pe bătrânii din azile și pe cei singuri din casele lor. Să-i pomenim pe oamenii săraci de pe stradă. Pe sărmanii care n-au ce mânca, pe familiile cu mulți copii. Pe cei care trăiesc de pe azi pe mâine în așteptarea milei noastre.

Să-i pomenim și pe cei care au multe datorii, pe cei care sunt amenințați să fie dați afară din case…

Să-i pomenim pe cei aflați în deznădejde, o boala așa de des întâlnită în societatea modernă. Să-i pomenim pe cei care consideră că viața lor nu mai are sens și cred că nu mai au pentru ce trăi.

Să-i pomenim pe cei cu gânduri de sinucidere. Să-i pomenim pe cei care trăiesc în patimi grele și în minciună. Pe cei singuri care nu au o familie.

Pe toți tinerii care doresc să se căsătorească și să-și întemeieze o familie binecuvântată de Dumnezeu. Să-i pomenim și pe conducătorii țării noastre, pe mai marii orașelor și ai satelor. Să-i pomenim pe toți românii aflați în străinătate la muncă, departe de cei dragi, care râvnesc cu dor spre casă și țara noastră dragă. Să-i pomenim pe toți copii rămași acasă, a căror părinți au plecat în străinătate. Multă tristețe este în sufletul lor.

Rugăți-vă cu râvnă și cu inima arzândă pentru toți acești oameni în suferințe, și Dumnezeu ne va uni, ne va ajuta, va lucra în noi ca și lor să le fie bine.

Mai jos vă invit să treceți numele celor care au nevoie de ajutorul nostru și vreți să-i pomenim la rugăciune.

Vă așteptăm cu drag la ora 21.00 să citim împreună Acatistul Sfântului Arhanghel Mihail și să ne rugăm pentru toți cei pomeniți aici și la comentarii mai jos.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!