Acatistul Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina 25.11.2018

Hristos a înviat,

           Astăzi Sfânta noastră biserică pomenește pe Sf. M. Mc. Ecaterina; Sf. M. Mc. Mercurie (Odovania Praznicului intrării Maicii Domnului în Biserică). Cu ajutorul bunului Dumnezeu ne unim și în aceasta seară în rugăciune pentru a-i aduce mulțumiri Domnului pentru toate darurile oferite nouă zi de zi și pentru A-l ruga să se milostivească de sufletele noastre până la suflarea cea de pe urma. O vom lua ca mijlocitoare tare în rugăciune pe Sfânta Mare Muceniță Ecaterina,(pe care o și prăznuim) făcătoare de mari minuni, știind bine că Sfânta este mângâierea săracilor,apărătoarea bătrânilor,de necazuri izbăvitoare, de daruri aducătoare, muceniță de minuni izvorâtoare.

Acatistul Sfintei Mari Mucenițe Ecaterina

Sfântă Mare Muceniță roagă pentru noi pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, să ne izbăvească de ispitele și de primejdiile cu care vrăjmașul ne îngrozește, să ne izbăvească de primejdii, otrăviri, farmece, năluciri, să risipească eresurile, să ne păzească de necazuri. Sfânta Muceniță Ecaterina este numită și îndreptătoare a traiului rău în căsnicie,
cea care împacă pe cei învrăjbiți, în necazuri ajutătoare, cea care dă celor bolnavi vindecare, mângâietoare a văduvelor necăjite, izbăvitoare a copiilor sărmani, ajutătoare a celor din primejdii, folositoare a celor fără de ajutor, izbăvitoare a femeilor cu grele nașteri, vindecătoare a celor bolnavi din naștere, întăritoare a pruncilor slabi, hrănitoare a orfanilor săraci, ocrotitoare a celor cu mintea tulburată, vindecătoare a celor căzuți în boală grea.

Înțeleaptă și frumoasă Ecaterina, vrednică muceniță a lui Hristos, primește această puțină rugăciune a noastră și te roagă pentru noi, să ne dăruiască Bunul Dumnezeu iertare păcatelor, pace, sănătate și ajutor în toate cele bune, Amin.

Domnul Hristos în mijlocul nostru!