Atheisme=cuvant folosit in Franta…sec XVI

  In Greaca  theos =Dumnezeu

   Ateii spun ca nimeni nu poate dovedi existenta lui Dumnezeu, si da, ei au dreptate. Dar eu spun ca nimeni de asemenea,nu poate infirma existenta Lui. Singura modalitate prin care putem dezbate aceasta problema este sa ne uitam la dovezile disponibile, si asta vom face noi. Il vom judeca pe Dumnezeu. Majoritatea cosmologilor sunt de acord acum ca universul a inceput acum aproximativ 13,7 miliarde de ani dintr-un eveniment numit Big Bang. Deci sa ne uitam la fizica teoretica si la descrierea castigatorului premiului  Nobel  Steven Weinberg  la cum ar trebui sa privim Big Bangul  si din moment ce el este ateu  putem fi siguri ca nu tine parte credinciosilor in descrierea lui.  La inceput a fost o explozie  si in 3 minute,98% din materia care exista  s-au va exista, a fost produsa.  A aparut universul.

   Pentru 2500 de ani  majoritatea oamenilor de stiinta au fost de acord cu ideea lui Aristotel  care aducea in discutie un univers in echilibru, un univers care a existat dintotdeauna  fara inceput si fara sfarsit, idee cu care Biblia nu este de acord. In 1920 astronomul Belgian  Georges  Lematre, un teist, a spus ca intregul univers a inceput sa existe  intr-o miime de miliarde de secunde, din nimic intr-o explozie inimaginabila de lumina. Este modul in care el s-ar astepta ca universul sa raspunda,daca Dumnezeu chiar a rostit ceea ce scrie in Geneza 1 :  3   Şi a zis Dumnezeu: „Să fie lumină! Şi a fost lumină. Cu alte cuvinte, originea universului  este exact asa cum este de asteptat dupa ce citesti Geneza, si pentru 2500 de ani, Biblia a avut dreptate iar stiinta a gresit. Totul face parte din planul Lui maret.Toate aceste puncte indica spre un Dumnezeu creator.  Vedeti  in lumea reala,noi nu vedem lucruri incepand sa existe din nimic, dar ateii vor sa facem abstractie de la ceasta regula,si anume cu privire la univers si tot ce este el.

Richard  Dawkins spune in cartea sa   The God  Delusion: daca Dumnezeu a creat universul, cine la creat pe Dumnezeu?

Intrebarea  lui Dawkins are sens  doar daca Dumnezeu este cineva care a trebuit sa fie creat.

Nu  are sens atunci cand vorbim despre un Dumnezeu care nu a fost creat, intr-un astfel de Dumnezeu cred crestinii. Si daca il scot pe Dumnezeu din ecuatie, pot sa pun aceeasi intrebare…daca universul te-a creat pe tine, atunci cine a creat universul ? Atat  teisti cat si atei sunt impovarati cu raspunsul aceleiasi intrebari…cum au inceput lucrurile?

Cu ceea ce sper ca veti ramane din toate acestea este faptul ca nu trebuie sa va omorati intelectul  ca sa credeti in Creatorul aflat in spatele creatiei. Ci in masura in care nu-i faci loc lui Dumnezeu,va fi destul de greu sa gasesti un raspuns incredibil, o alternativa care sa explice cum au aparut lucrurile.

Stephen  Hawking,cel mai renumit om de stiinta al planetei,si care nu este teist,a venit cu o idee care vorbeste despre un univers care sa autoproiectat.

Omul de stiinta Stephen Hawking care a primit titlul Lucasian pentru fizica la Cambridge,cel care ocupa scaunul care a fost al lui Sir Isaac Newton,cel care a spus despre originile universului, a spus: …’’pentru ca exista o lege ca cea a gravitatiei  universul s-a putut crea din nimic’’.

’’Creatia  spontana este motivul…exista ceva in loc de nimic’’.’’Acesta este motivul pentru care exista universul,pentru care noi existam. Nu este necesar sa-l invocam pe Dumnezeu  pentru a pune universul in miscare .

Stephen  Hawking a mai  scris de asemenea o carte numita Maretul design,in care spune urmatoarele : pentru ca exista o lege ca cea a gravitatiei,universul poate si se va crea pe el insusi din nimic. Si sincer nu am stiut cum sa resping asta.

 Adica vreau sa spun la urma urmei,Hawking e evident un geniu.

Dar profesorul  John Lennox, care preda matematica si filozofie ,a demonstrat ca exista nu una sau doua,ci chiar trei erori de logica,in acea simpla propozitie,si totul se rezuma la un rationament circular.

 In principiu, Hawking spune ca universul exista pentru ca acesta avea nevoie sa exista,si pentru ca universul avea nevoie sa existe,s-a creat pe el insusi.

  E ceva de genul…daca eu va spun ca pot demonstra  ca o conserva are cel mai bun gust care a existat vreodata,pentru ca in toata istoria nici o mancare nu a avut gust mai bun,probabil v-ati uita ciudat la mine. Si a-ti spune ca nu am demonstrat nimic.Si a-ti avea dreptate,tot ce am facut a fost sa-mi reafirm declaratia originala.Dar cand Hawking sustine ca universul s-a creat pe el insusi,pentru ca a avut nevoie sa se creeze,si apoi ne ofera o explicatie,cum si de ce s-a creat,nu  recunoastem imediat ca face acelasi lucru?  Dar o face,provocandul pe Lennox la urmatorul comentariu: Absurditatea ramane absurditate,chiar daca e declarata de oameni de stiinta faimosi,chiar daca publicul general,crede ca sunt declaratii de stiinta.  John Lennox,un profesor de matematica si filozofie,e de parere ca argumentul profesorului Hawking este gresit,si eu sunt de acord cu logica sa.

  In ultimii 150 de ani Darwin a spus ca nu este nevoie de Dumnezeu pentru a explica existenta umana,si ca evolutia il inlocuieste pe Dumnezeu,dar evolutia iti spune doar ce se intampla,odata ce ai viata.

Deci de unde provine acea viata? Darwin niciodata nu a adresat-o. Poate a presupus ca un fulger a lovit o piscina,plina de chimicalele potrivite,si  BINGO…s-a nascut ceva cu viata.

Dar nu este asa de simplu. Darwin a sustinut ca stramosii tuturor lucrurilor care au viata,provin din acel simplu organism, care sa reprodus si s-a modificat in timp, in complexitatea  formelor de viata pe care le vedem astazi.

Care este motivul pentru care, dupa ce a meditat la propria lui teorie, Darwin a rostit faimoasa lui afirmatie :’’NATURA NON FACIT SALTUM’’,care inseamna  …natura nu sare. ..

Pai dupa cum autorul  Lee Srobel  a spus, ca daca poti sa iti imaginezi cei 3,8 miliarde de ani, in care oamenii de stiinta sustin ca a existat  viata, ca o zi de 24 de ore,intr-un spatiu doar de 90 de secunde,majoritatea grupurilor de animale majore apar instant, in formele in care erau initial. Nu incet si stabil cum a prezis  Darwin,dar in termeni evolutionari,aproape instant.

Deci …NATURA NU SARE…devine..NATURA FACE UN PAS URIAS

…dupa cum explica ATEII aceasta izbucnire brusca  de informatie biologica brusca?  Si Dumnezeu a zis: GENEZA 1 : 20 Sa misune apele de vietuitoare,si sa zboare pasari deasupra pamantului ,pe intinderea cerului.Dumnezeu a facut pestii cei mari si toate vietuitoarele care se misca si decare misuna apele,dupa soiurile lor. Dumnezeu a vazut ca erau bune. Cu alte cuvinte creatia a avut loc,pentru ca Dumnezeu a spus..ar trebui sa se intample  si chiar ce pare in ochii nostri, ca fiind un proces orb, neghidat, ar putea fi de fapt controlat de la inceput pana la sfarsit. E usor sa anulezi ceva ce nu intelegi sau nu vrei sa intelegi. Dar daca ai deschide BIBLIA si ai citi, ai intelege.

Petre Țuțea  :   ”O baba murdara pe picioare, care sta in fata icoanei Maicii Domnului in biserica, fata de un laureat al premiului Nobel ateu – baba e om, iar laureatul premiului Nobel e dihor. Iar ca ateu, asta moare asa, dihor.

  Eu cand discut cu un ateu e ca si cum as discuta cu usa. Intre un credincios si un necredincios, nu exista nici o legatura, ala e mort, sufleteste mort, iar celalalt e viu si intre un viu si un mort nu exista nici o legatura. Credinciosul crestin e viu.

Ateii si materialistii ne deosebesc de animale prin faptul ca nu avem coada.

Ateii s-au nascut, dar s-au nascut degeaba.

  Eu nu detest burghezia. Eu m-am lamurit ca un om care vrea sa fie bogat nu este un pacatos. Spunea odata un preot batran: Circula o zicala ca banul e ochiul dracului. Eu nu-l concep ca ochiul dracului, eu il concep ca pe o scara dubla. Daca-l posezi, indiferent in ce cantitati, si te misti in sus binefacator pe scara, nu mai e ochiul dracului. Iar daca cobori, atunci te duci cu el in infern, prin vicii, prin lacomie si prin toate imperfectiile legate de orgoliu si de pofta de stapan”.

Autor: Radio Amen

Lasă un răspuns